Inge

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

Op een zondagavond, ongeveer 30 jaar geleden, werden we met onze auto van de baan gereden door een dronken tegenligger. Gedurende de zeer traumatische minuten dat ik vast zat in de auto, was het niet moeilijk om mijn eigen diagnose te stellen: rugletsel.

Na een lange revalidatie nam ik de draad als student (veel te) snel terug op. Het was pas jaren later dat ik totaal crashte na het zien van een straf staaltje van verkeersagressie. Mijn hoofd en lichaam waren die bewuste zondag duidelijk nog niet vergeten.  

Tijdens een rouwproces leerde ik als de beste hoe belangrijk het is om goed voor mezelf en mijn lichaam te zorgen. Maar het was ook pijnlijk om te moeten aanvaarden dat mijn lichaam me als jonge vrouw fijne – voor anderen evidente –  ervaringen afnam. Het vrije gevoel bijvoorbeeld waarvan ik heel erg genoot tijdens het joggen, heb ik moeten loslaten. Het was een hele uitdaging te leren genieten van andere ervaringen en kansen. Ondertussen ben ik een zeer fervente zwemmer en wandelaar. Ik beleef heel veel deugd in het water of in de natuur en mijn rug geniet mee.

Wie ben ik

Al meer dan 25 jaar geef ik met veel plezier les aan 16- tot 18-jarigen. Het is fijn om hen te zien evolueren van pubers tot jongvolwassenen. Naast zwemmen en wandelen, vind ik het heerlijk om een theater- of dansvoorstelling bij te wonen of om met collega's vanuit impro zelf een theaterstuk te maken. Ook besteed ik veel aandacht aan gezonde vegetarische voeding en kook ik graag voor vrienden.

Lost & Co en ik

Mijn bondgenoten ‘creativiteit, schoonheid en doorzettingsvermogen’ zijn al die jaren dicht bij mij gebleven. Als je zin hebt in een babbel, breng ik ze mee!