Julie

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

Het leven heeft mij reeds de nodige uitdagingen gegeven. Als klein meisje groeide ik op met atopisch eczeem en op mijn 12e werd een scoliose vastgesteld. Ik voelde me vaak buitengesloten en anders omdat ik niet alles kon doen zoals mijn leeftijdsgenoten. Gaandeweg leerde ik deze dingen omarmen en kon ik dit zien als ‘deel van mij’ en wie ik ben. Als tiener scheidden mijn ouders, hoewel ik wist dat dit de beste beslissing, was voelde ik toch het gemis van het kerngezin. Zelf ben ik ook gescheiden en dit gaf mij aanvankelijk een gevoel van falen. Uiteindelijk weet ik dat dankzij ons positief, betrokken en verbindend ouderschap ons kind ook gelukkig is. In 2010 overleefde ik een zwaar auto ongeluk, met een lange revalidatie als gevolg. In 2020 kreeg ik een burn-out, wat het begin is van een keerpunt in mijn leven, ik kwam mezelf heel hard tegen. In 2021 verloor ik mijn ongeboren zoon tijdens de zwangerschap. Hij had een aangeboren afwijking waardoor ik de zwangerschap noodgedwongen moest beëindigen op 18weken.

Het Berrefonds en Boven de wolken waren voor mij hartverwarmende organisaties waar ik veel steun aan had na het verlies van mijn ongeboren zoontje. Ook de gesprekken bij FARA (www.fara.be) waren ondersteunend. De Oona Fondation (oona Foundation – Afscheid nemen kan je maar één keer… ) bezorgt kosteloos het materiaal voor de (water)opbaring van je kindje. Bij Karla Mertens uit Leuven liet ik een rouwjuweel maken.

Wie ben ik?

Ik ben geboren met de glimlach en tover graag een glimlach op anderen hun gezicht. Als HSP’er zorg ik graag voor anderen en ben ik erg empathisch. Als vroedvrouw heb ik altijd gewerkt op neonatale intensieve zorgen en nu ben ik aan het bouwen aan een nieuw pad. Ik ben trotse mama van Nathaniël en Noah*. Ik ben leergierig, lees graag inspirerende boeken en momenteel ben ik bezig met de studie rouw en verliescounselor. Pilates, de natuur, spiritualiteit, mensen, dansen, muziek zijn de dingen die mij ontspannen, rust geven en blij maken. Ik hou van structuur en daarom ben ik ook een opruimcoach geworden!

Lost & Co en ik

Verlies en levend verlies, ik ben als het ware ervaringsdeskundige. Ik sta op zo een manier in het leven dat ik kan zeggen dat al deze ervaringen mij hebben doen groeien als mens, ze hebben mij mee gemaakt tot wie ik ben vandaag. Ik sta veel bewuster in het leven en zingeving heeft een belangrijke plek ingenomen in mijn leven. Ik wil via Lost & Co een luisterend oor bieden aan ieder die er nood aan heeft, je laten voelen dat jouw gevoel gehoord wordt en er mag zijn, maar ook hoop ik een inspiratie te kunnen zijn voor anderen. Na elke winter, waarin de bomen hun bladeren verliezen, komt ook alles elke keer opnieuw in bloei te staan. Zo kan het ook zijn voor ons allen die met verlies geconfronteerd worden. Graag sta ik anderen bij in een stukje van dat proces.