Sandra

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

In 2014 verloor ik mijn vader die na een intens ziekteproces van 2 maanden overleed aan tongkanker. Enkele weken na zijn overlijden, kreeg ik krachtverlies in mijn armen, waardoor werken tijdelijk onmogelijk werd. Na 3 weken ziekte verloor ik mijn werk, daar ik met mijn lichamelijke klachten de continuïteit van de zorg niet kon verzekeren.

Ik werkte 15 jaar als palliatief verpleegkundige. Tijdens de vele gesprekken die ik mocht hebben met patiënten en familie op de grens van leven en dood, leerde ik over het leven. Zo leerde ik dat liefde alles is, en dat liefde is wat er blijft, wanneer de rest op losse schroeven staat.

Vanuit liefde kreeg ik enkele jaren geleden een geschenk met een grote goudenstrik van een weduwe tijdens een rouwgesprek na het overlijden van haar man. Ze vertelde mij dat ik elke keer ik een bezoek bracht, zoveel geluk had gebracht.

Dat ik een echte geluksbrenger ben.
Een groot woord, voor zo een kleine dingen die ik deed.
Een kruid dat ik onderweg plukte wat goed was tegen de hoest.
Een lach, een traan, een luisterend oor, gewoon samen in de stilte zijn, …
Deze vrouw veranderde mijn leven wezenlijk.

Het is van die dag dat mijn kijken naar het leven veel lichter is geworden. Vanaf die dag ben ik onderweg om hier en daar wat klein geluk aan te raken, te brengen en te voelen. Aanwezig zijn bij wat is, hier en nu. Het is deze lichtheid die mij gedragen heeft in de duisternis van mijn eigen verlieservaringen.

“er is geen weg naar geluk, geluk is de weg”

Zin in een tasje thee met een beetje geluk?