Bewegen met Alle(r) zielen

Datum:
30/08/2021 - 02/11/2021
Plaats:
Overal in Vlaanderen
Corona heeft ervoor gezorgd dat we dierbaren verloren zijn, vaak onszelf ook. Social distancing en mondmaskers zorgden ervoor dat écht praten met elkaar een enorme uitdaging werd. En net dat is zo belangrijk. Wij pleiten er al jaren voor dat mensen praten over hun verlies en gelijken ontmoeten. Dat helpt.

 

Waarom organiseren jullie momenteel de actie: ‘Bewegen met Alle(r) zielen’?

Wandelen en fietsen werd tijdens de hoog- of laagdagen (het is maar hoe je het bekijkt) van Corona naarstig gedaan door zowat elke Vlaming. Het was zowat de enige activiteit die je met anderen kon ondernemen zonder mondmasker te dragen. De enige activiteit waar je de mimiek van de ander kon zien en een écht gesprek aangaan. De ideale ingrediënten voor deze actie. Gesprekken over verlies zijn broodnodig, en het zwaarste verlies is dat van een dierbare. Allerzielen is hier het uitgelezen moment voor.

Tot deze symbolische dag (2 november) zullen we geld inzamelen om onze ambities waar te maken: er kunnen zijn voor alle Vlamingen die nood hebben aan een gesprek met een verlieskundige. Samen willen we 13.682,38 km afleggen, de totale oppervlakte van Vlaanderen. Goed nieuws voor diegenen die graag willen meedoen maar geen sportfanaat zijn; ook de kilometers die je te voet of met de fiets aflegt naar je werkplek tellen mee.

Download de Strava App op jouw smartphone en koppel de app aan deze website: https://app.movinglives.eu/nl/campaign/bewegen-met-aller-zielen. Zo kan je mee helpen om kilometers en/of geld in te zamelen (klik op de button: 'Ik doe mee' en volg alle verdere stappen).
Alvast bedankt om jouw steentje bij te dragen om het rouwproces van alle Vlamingen te verlichten!
Eén van onze zeer geëngageerde vrijwilligers, Peter Callewaert, trapte onze actie in gang op maandag 30 augustus. Hij had die dag ook een afspraak met Claude Croes. Wist je dat Claude én burgemeester is van Deerlijk én professioneel rouwconsulent?

Ook bekend psychiater Uus Knops wenst ons alle succes toe; bedankt!

Infozuilen worden ingezet om onze boodschap 'Missen is menselijk' te verkondigen

Tijdens je tocht kom je op begraafplaatsen waar je woorden ziet staan die uitnodigen tot een stil moment...
Handleiding registratie Moving Lives (Hoe koppel je met de Strava-app?)Hoe geef je je kilometers manueel in?