Een gedicht voor jou - week van de poëzie

Datum:
25/1 en volgende
Plaats:
Gloed

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Deze week doen we je bij Gloed een gedicht kado. Voel je welkom om dit kadootje tijdens onze openingsuren in ontvangst te nemen.

Gloed is open op dinsdag en woensdag van 13u30 tot 16u30, op vrijdag van 10u30 tot 13u30 + elke eerste zaterdag van de maand van 10 tot 15u.

Tot dan!