Soul Repair Café

Datum:
25/10 en 28/10
Plaats:
Gloed

Tijdens het Soul Repair Café™ kan je bij een kopje warms op verhaal komen. Een Soul Repair Artiest luistert en geeft je je verhaal terug onder de vorm van een gedicht, een lied, een tekening... iets creatiefs.

Een ontmoeting duurt doorgaans drie kwartier en je betaalt 10€. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, bij elke artiest vind je een inschrijvingslink met het exacte uur en de locatie waar de ontmoeting plaatsvindt. Hieronder lees je meer over de verschillende Soul Repair Artiesten, waar en wanneer je hen kan ontmoeten en of hun activiteit ook naar kinderen (6+) gericht is. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een Soul Repair Artiest te ontmoeten, vragen we je om slechts in te schrijven voor één artiest.

Op woensdag 25 oktober

Barbara Raes, bezielster van Beyond the Spoken, vertrekt vanuit je persoonlijke verhaal en nodigt je uit om samen met haar een ritueel te vinden dat past bij jouw verhaal. Beyond the Spoken is een werkplaats voor niet-erkend verlies waar Barbara verdiepende afscheidsrituelen creëert op maat van, en met respect voor de eigenheid van éénieder. Je kan Barbara ontmoeten in het Stadsmuseum om 14u en om 15u. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom. - Reeds volzet

Sandra de Haes zoekt samen met jou troost in een verhaal. Ze nodigt je uit om plaats te nemen op haar verhalendeken en vangt na dat vertelseltje samen met jou wat liefs, schitterends, moois, zachts, stekeligs, geurigs, zoet, zot,… van voorbij naar voor altijd dichtbij. Sandra is bezielster van Uitvaartzorg op Eigen Wjjze. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kan Sandra ontmoeten bij Gloed om 14u en om 15u.  

Schrijf je hier in

Kathleen De Laet, bezielster van de Lotus, beluistert met veel empathie jouw verhaal, ze creëert een veilige ruimte en zingt daarbij voor jou een passend troostlied.  Hier kom je meer te weten over Kathleen, hoe ze in het leven staat en waar ze mee bezig is in het dagelijkse leven. Om 10u en om 11u kan je haar ontmoeten bij Gloed in Lier.

Schrijf je hier in

Karin Heymans maakt een schilderij voor jou. Vanuit haar eigen verlieservaring wenst ze van betekenis te zijn voor mensen die verlies meemaken, samen op pad te gaan in het doolhof van verdriet, een klankbord te zijn ook. Voor het Soul Repair Café maakt Karin een schilderij op basis van jouw verhaal. Je mag haar je verhaal vooraf bezorgen (tegen 11 oktober). Op 25 oktober brengt ze dan het voor jou gemaakte troostwerk mee naar Gloed en kunnen jullie elkaar ontmoeten om 10u en om 11u. Je kan het verhaal van Karin hier lezen en haar schilderijen bekijken op instagram. - Reeds volzet

Mieke Bettens zet samen met jou je verhaal in beweging. Ze beluistert je en voelt in hoe jouw verhaal in een authentieke beweging naar buiten kan komen. Zo nodigt ze je uit om samen met haar jouw unieke verhaal te dansen. Je bent welkom bij Mieke om 10u en om 14u in de Heidebloem in Lier.

Schrijf je hier in

Vuurvliegjes Kris, Andrea en Kathleen zingen een lied voor jou, een lied met een ziel. Ze kiezen er één dat aansluit bij jouw verhaal. Misschien een lied dat je verder kan meenemen. Zeker een lied waar licht, troost, schoonheid, hoop of warmte in verweven wordt. Hier kom je meer te weten over de vuurvliegjes. Je kan de vuurvliegjes ontmoeten in het Stadsmuseum om 10u en om 11u.

Schrijf je hier in

Rachel Storms verweeft jouw verhaal, je mijmeringen, je gemis,.. doorheen de letters van je naam. Ze maakt als het ware een taalkundige vlecht en maakt al schrijvend en pratend kennis met jou. Het geheel wordt vorm gegeven op een mooi blad met fijne letters. Je kan alleen komen of samen. Samen met een partner, een vriend(in), een kind, een kleinkind. Dan komen jullie namen samen in een authentieke lettervlecht. Je kan Rachel ontmoeten bij Gloed om 12u en om 13u.

Schrijf je hier in

Gritta Maes is bezielster van schildpadtijd, tijd die je neemt om te vertragen, zoals de schildpad die rustig zijn gangetje gaat. Lees hier meer. Gritta vertaalt tijdens het Soul Repair Café jouw verhaal naar een woord en een beeld op een natuur-kei. Een houvast en herinnering aan wie was en is, om mee te nemen op je weg. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij haar op verhaal komen. Je kan Gritta ontmoeten bij Gloed om 12u en om 13u.

Schrijf je hier in

Op zaterdag 28 oktober

Eve Schippers schrijft gedichten over rouw, omgaan met pijn en verlies, liefde en innerlijke groei. Eve beluistert je verhaal en beantwoord dit met een troostgedicht uit haar bundel ‘op het bankje van verdriet’. Meer over Eve en haar werk vind je op de zachte bedding. Je kan Eve ontmoeten bij Gloed om 12u, 13u, 14u en 15u bij Gloed. Zowel kinderen als volwassenen welkom.

Schrijf je hier in


Patricia van Cutsem is zangeres en klankheler. Ze gebruikt de helende werking van klank en integreert die in het dagelijkse leven, in het gebruik van haar eigen natuurstem, in haar muziek, improvisaties, klankhelingen en klankreizen. Met haar stem en haar helende akoestische instrumenten geeft zij klank aan jouw verhaal. Hier kan je kennis maken met Patricia en haar werk. Je kan Patricia ontmoeten in het Stadsmuseum om 12u, 13u, 14u en 15u.  

Schrijf je hier in

Lou Verwimp is schrijfwerker. Hij omschrijft het als volgt: Als jij me jouw verhaal vertelt, gebeurt er iets bij me. Er poppen beelden en woorden op. Pop-pop-pop. Ik vang ze en maak er nieuwe woorden van. Of ik schrijf je als poëziedokter een gedicht voor waar je beter van wordt. Misschien zelfs een verhaal. Het kan allemaal. Maar eerst leen ik jou m’n twee oren.' Wens je meer te weten over Lou, kijk dan hier. Je kan Lou ontmoeten bij Gloed om 14u en om 15u.

Schrijf je hier in

Maëlle Pouppez is een Lierse textielkunstenares en maakt een abstract weefstel met draden en natuurlijke materialen aan de hand van jouw dierbaar verhaal. Hier en daar schrijft ze een woord of een zin op haar ouderwetse typmachine om deze te verweven tot een betekenisvolle stille getuigenis van wat je in je hart draagt en koestert. Iets meenemen dat in het weefsel kan verweven worden mag, maar moet niet. (Een stukje stof, foto, papier, haar, pluim, of iets anders dat symbool staat voor jouw dierbare. Let wel, best scannen als het niet mag verknipt worden) Meer info over haar werk vind je hier en op instagram/celebrarte_maelle_pouppez. Je kan bij haar in « atelier in de stal » terecht om 10u, om 11.45u en om 14u. - Reeds volzet