Verre van weg - Mira & Caroline Meerschaert

Datum:
9, 11, 12 december 2021
Plaats:
Eke, Heist-op-den-Berg, Asse

Verre van Weg is een ode aan het leven.

Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geïnspireerd door de liefde voor haar kind maakt ze deze voorstelling. We maken een muzikale trip die aantoont hoezeer wij mensen - doorheen tijd en ruimte - muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.

We starten met een film van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. In een collage van getuigenissen wordt de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld gebracht. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte in als er geen herinneringen zijn?

 

“Dit is met geen woorden te beschrijven. Dit was horen en voelen. Adembenemend mooi.”

“Prachtige liedjes. Herkenbaar en zalvend voor wie al eens afscheid moest nemen. Ook voor anderen een ronduit betoverende muzikale reis.”

“Ga kijken als je een sterke zangeres aan het werk wil zien die prachtig breekbaar haar eigen verhaal weet te verbinden met muziek van over de hele wereld.”

Waar en wanneer gaan deze voorstellingen door?

  • Donderdag 9 december om 20 uur @ CC Nova in Eke (Nazareth)
  • Zaterdag 11 december om 20:30 uur @ CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg
  • Zondag 12 december om 16 uur @ het cultuurcentrum van Asse

Boek tickets via: https://gezinsbond.be/verrevanweg.

Wist je dat:

  • Onze compagnon Elsie meegewerkt heeft aan dit project? Bekijk het filmpje hier.
  • Er vrijwilligers van Lost & Co aanwezig zullen zijn op elk van deze voorstellingen? Zij zullen een standje van Lost & Co bemannen, onze troostcadeaus aanbieden en een antwoord geven op al jouw vragen omtrent onze werking. Hopelijk tot dan!