Verre van weg - Mira & Caroline Meerschaert

Datum:
11 december 2020
Plaats:
Livestream

In de duistere dagen op het einde van het jaar, in een tijd dat we door de gekende reden, mekaar niet kunnen ontmoeten in het theater, presenteren we via livestream een concert met als rode draad afscheid. Zware kost? Verre van.

Verre van Weg is een ode aan het leven. Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geïnspireerd door de liefde voor haar kind maakt ze deze voorstelling. We maken een muzikale trip die aantoont hoezeer wij mensen -doorheen tijd en ruimte- muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.

We starten de livestream met een film van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. In een collage van getuigenissen wordt de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld gebracht. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte in als er geen herinneringen zijn?

Met het verhaal van Elsie en Pieter, twee van onze vrijwilligers.

De publicatie ‘Verre van weg – woord & beeld over liefde en gemis’ wordt per post bezorgd aan iedereen die een ticket voor de livestream voorstelling koopt.  

Op de dag van de voorstelling ontvang je per mail een link waar je de voorstelling kunt volgen.

 

“Dit is met geen woorden te beschrijven. Dit was horen en voelen. Adembenemend mooi.”

“Prachtige liedjes. Herkenbaar en zalvend voor wie al eens afscheid moest nemen. Ook voor anderen een ronduit betoverende muzikale reis.”

“Ga kijken als je een sterke zangeres aan het werk wil zien die prachtig breekbaar haar eigen verhaal weet te verbinden met muziek van over de hele wereld.”

Prijs: 6 EUR - Leden gezinsbond: 3 EUR (met promocode Gezinsbond)

Website

Facebookevent

Reserveren