Verre van weg - Mira & Caroline Meerschaert

Datum:
November 28, 2019
Plaats:
BORNEM

'Verre van Weg' gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden. Het is een ode aan het Leven, ook al was het er maar even.

In een collage van verhalen brengt ritueelbegeleider Caroline Meerschaert de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte als er geen herinneringen zijn? Hoe kan de naaste omgeving hierbij helpen?

Daarna is er muziek. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje op 6,5 maanden zwangerschap. Geconfronteerd met de moeizame omgang van onze samenleving met rouw en geïnspireerd door de troost van muziek, kreeg ze het idee voor dit concert.

Mira neemt ons mee op een reis langs muzikaal erfgoed van onze planeet. We (her)ontdekken een schat aan liedjes, die toont hoezeer wij mensen –doorheen tijd en ruimte– muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.

Na elke voorstelling kan je Lost & Co en andere organisaties ontmoeten en krijg je een koesterboekje boordevol tips mee naar huis.

OPGELET! De tickets worden verkocht via de betreffende CC's

20/9 Aartselaar

4/10 Zwijndrecht

16/10 Lier
19/10 Bornem
24/10 Oud Turnhout
28/11 Mechelen
8/12 Merksem (wereldlichtjesdag)

Leden van de Gezinsbond genieten ter plaatse € 2,00 korting op hun lidkaart.