Zingen met je eigen coach

Als we zingen is  het feest in ons hoofd

Jes biedt je een persoonlijke sessie om jouw stem in alle vrijheid te laten klinken.

Zingen is een heel oorspronkelijke vorm van communiceren. Lang voordat het woord bestond, was er al klank. Daar wil ik terug naartoe met stembevrijding. Het gaat over zingen, maar het zijn geen liedjes. Het gaat over wat er in je leeft en hoe je daar klank aan kan geven. Hoe kan je jezelf laten zien en laten klinken zodanig dat mensen je echt gehoord hebben. 

Ik heb altijd gezongen. Als kind leerde ik noten lezen en ging ik naar de muziekschool. Maar hoe langer hoe meer vond ik dat zo weinig spontaan. Muziek moest je ontcijferen als een geheimtaal, het werd alsmaar moeilijker. Via een vriendin ben ik bij Jan Kortie terecht gekomen, die in Amsterdam workshops stembevrijding gaf. Ik was meteen verkocht! Nu begeleid ik zelf groepen, waar we werken rond bepaalde thema’s zoals aanvaarden, verlangen, loslaten. 

Mensen die bij me langskomen voor een kennismakingssessie vraag ik altijd wat ze al met hun stem hebben gedaan en wat ze graag willen. Heel vaak gaat dit over meer plaats innemen, gehoord willen worden. Dan is het soms makkelijker om te zingen dan om te spreken. Elke sessie is uniek. Vaak vinden mensen die eerste keer wel spannend. Maar we bouwen dit op met kleine oefeningetjes, beginnend met de adem, dat is de bedding. En eigenlijk komt het vanzelf. Ik ben ervan overtuigd dat mensen vanbinnen een ongelooflijk verlangen hebben om te zingen.


1 sessie

Waar gaat dit door?

ANTWERPEN Berchem

Website

http://users.telenet.be/stembevrijding/index.html

Emailadres

jes.ardui@telenet.be

Naam graag gedaan-er

Jes Ardui