Christ'l

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

Als een donderslag bij heldere hemel kreeg mijn lieve man in januari 2014 de diagnose darm- en leverkanker. In juli 2016 is hij, na 40 jaar samen, stilletjes gestorven. We hadden nog twee jaar en een half ‘extra time’ gekregen. Een heel intense, moeilijke en emotionele maar tevens mooie, verbindende en waardevolle periode. Een tijd waar ik met veel dankbaarheid en liefde naar terug kan blikken en nog steeds energie uit kan putten.

Na zijn overlijden, staarde een grote leegte me aan. Met vallen en opstaan en met veel ondersteuning kwam ik beetje bij beetje terug overeind. Het was moeilijk maar goed om af en toe met mijn verdriet aan tafel te gaan zitten, de stilte toe te laten, te lezen en praten over dingen die er echt toe doen. 

Wie ben ik

Me engageren voor wie te weinig gezien wordt, dat is mijn drijfveer in het leven. Ik studeerde  gezinswetenschappen en sociale agogiek en heb me nadien met veel passie ingezet voor De Lelie, een zorghuis voor mensen met meervoudige  beperkingen. 

Toen mijn man in 2016 is gestorven, werden al mijn zekerheden en toekomstplannen compleet overhoop gehaald. Samen met hem was ik een stuk van mijn identiteit verloren. Mijn 3 dochters, schoonzonen en 6 kleinkinderen, familie en vele vrienden zijn een grote zegen geweest om mezelf terug heruit te vinden.  Als lotgenote ben ik bevriend geraakt met een man die ook zijn vrouw aan kanker verloren is. Onze beide overleden partners krijgen een mooie plaatsje in onze relatie en samen zetten we graag onze deur open voor onze beide kinderen en kleinkinderen. 

Ik werk nu nog twee dagen per week en ben mantelzorger voor mijn ouders. Samen met vrienden heb ik mijn schouders gezet onder de organisatie van Reveil in Mortsel en Edegem. Reveil is een  non-profitproject dat mensen samenbrengt om jaarlijks op 1 november de  begraafplaatsen te verwarmen in een gloed van muziek en woord.

 Lost & Co en ik

 Ik heb na het verlies van mijn partner zelf ervaren wat het met me deed als anderen er waren. Ik wil graag mijn ervaring delen zodat je je als lotgenoot gehoord en gesteund voelt. Bij een kopje thee of een wandeling luister ik graag naar de dingen die jou bezighouden. Misschien vinden we samen lichtpuntjes. Samen met Kathleen beantwoord ik ook graag de “wegwijs vragen” van Lost & co.