Christ'l

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Als een donderslag bij heldere hemel kreeg mijn man in januari 2014 de diagnose darm- en leverkanker. In juli 2016 is mijn lieve man, na 40 jaar samen, stilletjes gestorven. We hadden nog twee jaar en een half ‘extra time’ gekregen. Een heel intense, moeilijke en emotionele maar tevens mooie, verbindende en waardevolle periode. Een tijd waar ik met veel dankbaarheid en liefde naar terug kan blikken en nog steeds energie uit kan putten.

Alle zekerheden en toekomstplannen werden compleet overhoop gehaald en ook mijn werksituatie veranderde. Al 25 jaren werkte ik met veel passie en inzet in De Lelie, een nursing tehuis voor mensen met meervoudige  beperkingen. Met mijn overlevingspensioen werk ik er nog maar 2 dagen. Naast de stilte thuis, moest ik mijn vrije dagen dus terug zin geven. Een nieuw weekritme zoeken.

Een grote leegte staarde me aan, het leek alsof ik mezelf terug moest heruitvinden. Energiek, rusteloos, gedreven ging ik aan de slag: fietsen, wandelen reizen, op stap met vrienden, buiten onder de mensen komen,… ‘de leegte vullen’! Hoe kan je een leegte vullen die in jezelf zit? Met vallen en opstaan, met mijn verdriet aan tafel gaan zitten, de stilte toe laten, lezen en praten over dingen die er echt toe doen,…

Mijn 3 dochters, schoonzonen en 6 kleinkinderen en de vele vrienden zijn een grote zegen. Mijn job is nog steeds een passie en ik heb terug enkele verantwoordelijkheden opgenomen en voel me daar goed bij.

Daarnaast heb ik heel veel deugd gehad aan het praten met lotgenoten, het delen van levenservaringen, mogen praten en herhalen  over wat was, herkenning en erkenning vinden in verhalen van anderen, samen lichtpuntjes, kleine en grote successen delen. Mooi is dat!

Ik wil graag mijn ervaring delen zodat je je als lotgenoot gehoord en gesteund voelt. Regelmatig bied ik lotgenotenmomenten aan rond partnerverlies. Een tiental weduwen en weduwenaars vinden elkaar in een gevarieerd aanbod; leessalon, ontspannende yoga, bezoek aan Middelheimpark met wandelcoach of gewoon een babbelavond,…. Iedereen welkom  

Samen met ‘De zeven eiken’ heb ik mijn schouders gezet onder de organisatie van Reveil in Mortsel en Edegem. Reveil is een non-profitproject dat mensen samen brengt om jaarlijks op 1 november de begraafplaatsen te verwarmen in een gloed van muziek en woord.

Elke maandag fiets ik naar Lier om samen met Kathleen de wegwijs vragen te beantwoorden die bij Lost & co binnenkomen.

Bij een kopje thee of een wandeling luister ik graag naar de dingen die jou bezighouden. Misschien vinden we samen lichtpuntjes.