Over Lost & Co

Waarom Lost & Co?

Verlies hoort bij het leven. Iemand verliezen, of je eigen gezondheid (fysiek of mentaal) kwijt raken: het overkomt uiteindelijk iedereen. Toch is er voor gebroken of verloren gevoelens weinig plaats in het gewone leven van elke dag. 

Met Lost & Co doen we aan Kintsugi. Dat is Japans voor ‘gouden herstelling’. Gebroken servies wordt er niet weggegooid maar gelijmd met goud. De barsten, breuken en onvolkomenheden worden benadrukt in plaats van weggestopt. Lost & Co doet hetzelfde met verhalen van mensen. We tonen de barsten én de kracht van verhalen. Ze mogen gezien worden. 

Lost & Co steekt verlies niet weg maar geeft het ‘een gouden randje’: we ondersteunen mensen om eigen manieren te vinden om met verlies om te gaan en er kracht uit te halen. We laten rouw en verlies niet louter aan professionals over maar brengen het terug naar het hart van de maatschappij, waar burgers voor elkaar zorgen. Zo bouwen we aan een meer verlieskundige samenleving, waarin elk                                                                           verlies erkenning krijgt en bespreekbaar is.

Wat doet Lost & Co?  


Lost & Co maakt verlies zichtbaar en bespreekbaar en daagt iedereen uit om op eigen wijze met verlies om te gaan en daar kracht uit te halen.  Dat doen we op verschillende manieren: 

Onze unieke kracht


Verlies in brede zin - Lost & Co erkent verlies in brede zin en laat mensen er anders naar kijken. We zijn er zowel voor mensen die iemand dierbaar verloren zijn als voor wie zijn gezondheid verloor (fysiek of mentaal). Verlies hoort bij het leven en iedereen kent verlies in mindere of meerdere mate bij zichzelf of in zijn nabije omgeving.

Gelijk(w)aardige uitwisselingen - Lost & Co zorgt dat mensen met herkenbare verhalen elkaar kunnen ontmoeten. In die uitwisseling schuilt de erkenning.

Zorgzame stad - Vele warme mensen samen geven iets wat ze graag doen en goed kunnen. Iedereen vanuit de overtuiging dat een klein gebaar veel kan betekenen. Iedereen vanuit een verhaal met een gouden randje. Zo brengen we een hele stad in beweging rond verlies.

Warme rouwcultuur - Samen met andere partners creëren we een warm rouw- en verlieslandschap.
                                                                    

Onze kernwaarden


Ongedwongen & gewoon - Afspreken in een koffiebar of samen wandelen. Praten over verlies én meer. Iets doen en ervan genieten. Gratis voor iedereen.

Op eigen wijze - Wie of wat je tot steun kan zijn, verschilt. Lost & Co heeft geen vast recept, geen vast moment of geen afgelijnde tijdsduur. Je kiest zelf wie of wat bij je past en wanneer. Zo blijf je dicht bij jezelf.

Integer - Respectvol met elkaar. Zorgzaam met grenzen, gegevens en gevoelens.