Elsie

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

Op 5 april 2018 werd ik voor de tweede keer mama. Deze keer van een prachtig dochtertje, Mille*. Ze was zó mooi, maar ook zó stil. Mille* werd na een zwangerschap van 27 weken stil geboren. Ook mijn wereld stond stil, alles wat had kunnen zijn werd in enkele ogenblikken weggevaagd. Nooit zou ik haar leren kennen, nooit zou ik haar troosten, nooit zou ik haar samen zien spelen met haar grote broer…

We zijn ontzettend dankbaar dat we met een warm gevoel kunnen terugblikken op de dag van haar geboorte. Daar zorgden de lieve vroedvrouwen in het ziekenhuis mee voor en ook organisaties als het Berrefonds en Boven de wolken. Dankzij hen konden we Mille een mooi pakje aandoen in het ziekenhuis, groen met blauwe bloemetjes. Alles wat voor haar reeds klaar lag was nog veel te groot.  Ze zorgden ook voor een doos vol prachtige herinneringen: Milles kleine handjes en voetjes als afdruk, professionele foto’s van haar en van ons samen. Het zijn de enige tastbare dingen die we van haar hebben.  We koesteren ze enorm.

‍Ondertussen weet ik dat er voor altijd een voor en een na zal zijn. Ik ben niet alleen mijn dochtertje verloren, maar ook de zorgeloosheid waarmee ik in het leven stond. Ik ben een stukje van mezelf kwijt. Aan de andere kant bracht Mille* ook veel moois mee. Heel veel warmte, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde. Dat vooral. En ons kleine meisje is er overal en altijd bij.

Wie ben ik

Naast mama van 3 kindjes ben ik ook juf van de eerste kleuterklas in een school in Mortsel. Elke dag met mijn kleutertjes op ontdekking gaan, zorgen voor een warm en gezellig klasklimaat, ik doe niets liever. In mijn vrije tijd kan ik erg genieten van gezellige etentjes met vrienden, lezen, er op uit trekken in de natuur en yoga. 

Lost & Co en ik 

Na het verlies van mijn dochtertje had ik geluk met vele lieve mensen om me heen. Verdriet dat er mag zijn, haar naam die wordt genoemd; het is zo waardevol. Wil je graag iets van jouw ervaringen van pril verlies delen? Bij een tasje thee of tijdens een wandeling in het groen? Ik wil er graag voor je zijn.