Hilde

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

In de periode tussen m’n 27ste en 34stelevensjaar, werd ik geconfronteerd met enkele zware verliezen en levenslessen.  Drie miskramen, het verlies van mijn mama, IVF-behandeling, een zenuwslopende zwangerschap met platte rust en afgescheurde placenta, en twee kankers zorgden ervoor dat mijn ‘veilige’ leven op z’n kop stond.  

Ik voelde me verweesd, eenzaam en onbegrepen.  In plaats van rust te nemenen te rouwen, vluchtte ik uit pure wanhoop in allerlei overlevingspatronen, met burn-out en depressie tot gevolg.  Het leven dwong me tot stilstand en zelfonderzoek. Ik vond inzicht en heling bij warme mensen en therapeuten die zonder oordeel en met enorm veel mededogen naar mij luisterden. Voor mij was dat essentieel: iemand die naast me zat, luisterde zonder oordeel en met mededogen, en die uit eigen ervaring wist hoe het was om op die plek te vertoeven waar ik op dat moment inzat.

Begin 2020 kwamen er opnieuw pittige uitdagingen toen mijn dochter uitsprak dat ze niet meer wilde leven.  Zo word ik door de golven en stormen van het leven af en toe van mijn surfplank gegooid. Ik laat mezelf dan wat drijven op het water, om te bekomen, te rouwen en te reflecteren. Als ik dan uitgerust ben en weet hoe ik met dergelijke golven moet omgaan, kruip ik opnieuw vol vertrouwen op m’n surfplank. Klaar om verder te surfen en te genieten van het leven!  

Wie ben ik?

Ik ben Hilde, alleenstaande mama van Emma en levensbegeleider met een eigen zelfstandige praktijk www.secretsoul.be.

Ik studeerde af aan de Levensschool in 2019. Nadien verdiepte ik mij nog verder via Geweldloze Communicatie, Spirituele stervensbegeleiding, Werken met Opstellingen, Evolutiepsychologie, Trauma & Verslaving en Compassionate Inquiry van Dr. Gabor Maté.  Ik begeleid voornamelijk bij ontwikkelingstrauma (datgene wat we in de eerste 1000 dagen van ons leven nodig hadden en niet of onvoldoende gekregen hebben).

Daarnaast heb ik een ongelofelijk grote liefde en passie voor dolfijnen en walvissen.  Dolfijnen zijn voor mij hét symbool van onvoorwaardelijke liefde. Daarom organiseer ik jaarlijks enkele reizen naar Sataya in de Rode Zee (Egypte) om daar met wilde dolfijnen te gaan zwemmen.  Zo kan ik mensen dichter bij die onvoorwaardelijke (moeder)liefde brengen, en dichter bij zichzelf.  Meer info hierover vind je op https://secretsoul.be/events/  

Lost & Co en ik

Ik heb zoveel ervaringen en kennis opgedaan, en ik voelde behoefte om mezelf dienstbaar te maken voor m’n medemens.  Door dagelijks bewust bezig te zijn via meditatie, lichaamswerk en zelfreflectie, leer ik mezelf elke dag beter en beter kennen.  Alle moeilijke situaties in mijn leven bekijk ik ondertussen als groeikansen. Misschien niet evident als je in de emoties zit, maar toch geloof ik erin dat het altijd een boodschap is van onze ziel.  

Van harte wens ik je op een plek van mededogen en afstemming te ontmoeten, je te inspireren en je te ontvangen met alles wat erin je leeft en dat gezien en gehoord wil worden.