Ingrid

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

Verlies is sinds mijn kindertijd al een rode draad door mijn leven. Het heeft mij gemaakt tot wie ik de dag van vandaag ben. 

Ik volgde een ICSI (vruchtbaarheidsbehandeling) traject om zwanger te worden. Emotioneel en lichamelijk een rollercoaster. De 8 mislukte pogingen hakten er zwaar in. Ik voelde keer op keer de kansen om mama te worden slinken en moest hiervan telkens emotioneel recupereren. Tijdens de 9de poging werd ik uiteindelijk zwanger van mijn zoon. De relatie met zijn papa overleefde het heftige traject echter niet. We gingen in het prille begin van mijn zwangerschap uit elkaar. Ik kreeg na een zware bevalling ook een postnatale depressie. Vandaag ben ik een gelukkige mama van een prachtige, lieve, grappige, empathische zoon. Hij is steeds mijn lichtpuntje geweest in de donkere dagen. 

In de periode van mijn vruchtbaarheidstraject kreeg mijn broer pancreaskanker. Ik was tijdens zijn ziekte zijn mantelzorger. Het was een hele intense periode met heel veel mooie momenten maar ook intens verdriet en hartzeer. Hij overleed 4 jaar na de diagnose op de afdeling palliatieve zorgen door palliatieve sedatie. Mijn zoon was toen 2 jaar. Ik droeg niet alleen mijn eigen verdriet maar ook dat van mijn ouders. Zien dat zij hun kind zien verloren was hartverscheurend.

Mijn mama overleed vorig jaar op 92 jarige leeftijd op exact dezelfde datum als mijn broer 7 jaar ervoor. We geloven echt dat mijn boer mijn mama komen halen is. Deze gedachte geeft ons veel troost. Het was een zeer heftige periode omdat ik ook te kampen had met een relatiebreuk. Ik voelde mij verloren en alleen. Een mama verliezen is iets heel ingrijpend. Ik legde mijn mama samen met de begrafenisondernemer in de kist. Een heel speciaal en intens moment tussen haar en mij. Ik ben heel dankbaar dat ik haar op haar laatste reis heb kunnen begeleiden. 

Ik hou de herinneringen aan mijn broer en moeder in stand door heel wat rituelen die ik samen met mijn zoon en familie beleef. Ik ben een grote fan van ‘Les Dia de los Muertos’ (Mexicaanse feest en herdenkingsdag). Ook wij hielden al eens een feestje op het kerkhof ter ere van mijn broer met muziek, hapjes en cava 😉. Tijdens mijn wandelingen of wanneer ik ga lopen zijn mijn mama en broer altijd bij mij. Ik vind ze onderweg terug in de kleinste dingen en ook in de muziek die mij aan hen doet denken.

Momenteel ben ik mantelzorger voor mijn 95 jarige papa die ook erg te lijden heeft onder het verlies van mijn mama. 

Na al mijn verlieservaringen  voelde ik de nood om hier iets positiefs mee te doen. Ik startte de opleiding tot rouw- en verliescoach enkele maanden na het overlijden van mijn mama. Nu start er een nieuw hoofdstuk als compagnon voor Lost en co.

Wie ben ik?

Ik ben Ingrid Henckens, 51 jaar. Ik ben een alleenstaande mama en woon samen met mijn 10 jarige zoon Sid en hondje Charlie in Grimbergen. Ik ben de jongste van 5 kinderen. Een welkom ‘nakomertje’ 11 jaar na de geboorte van mijn jongste broer.

Ik ben van opleiding algemeen verpleegkundige en pediatrisch verpleegkundige. 23 jaar geleden maakte ik de overstap naar het onderwijs. Ik ben docent/ stagebegeleidster in de opleiding basisverpleegkunde. Ik volgde ook recent de opleiding tot rouw- en verliescoach.

Ik hou van de simpele dingen van het leven.. wandelen in de natuur met mijn hond, lekker eten, een glas drinken met vrienden en veel leuke dingen doen met mijn zoon. Ik hou van reizen, de zon en de zee.

Lost & Co en ik

Ik leerde Lost & Co vorig jaar kennen tijdens een moeilijke periode in mijn leven. Op een maand tijd moest ik een relatiebreuk en het overlijden van mijn mama verwerken. Ik had nood aan steun en warmte. Ik kreeg een zalige lichaamsmassage van een graag gedaan-er. Een mooie, intense ervaring. Ik voelde mij heel erg begrepen en getroost door de warme handen op mijn gespannen en gebroken lichaam.  Ik ging een glas drinken met een compagnon en kon bij haar echt op verhaal komen. 

There is a crack , a crack in everything. That’s how the light gets in (Leonard Cohen).

Ik wil graag naar jouw verhaal luisteren. Samen kijken hoe het licht weer bij jou naar binnen kan… Dit kan bij een glas in een gezellig café of tijdens een wandeling in de natuur. Ik ben er voor jou.