Karin

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

Onze zoon Bram overleed heel plots in april 2020, in het begin van de lockdown periode. Een fataal fietsongeval, amper 25 jaar en aan het begin van zijn spannend leven. Hij was ambitieus in zijn job, een levensgenieter en reisde het liefst de hele wereld rond. Zat vol grootse plannen. Dat alles stopte heel plots. In een seconde veranderde ons leventje volledig. Een zeer heftige periode brak aan. Hoe ga je hiermee om, hoe communiceer ik over dit immense verdriet terwijl de ganse wereld op slot zit? Vaak wist ik niet welke kant op, liep ik compleet vast in het doolhof van rouw. Eerder verloor ik ook al mijn schoonbroer, vader en schoonvader. Ik ging dus al wel met rouw om. Maar dit was toch van een heel ander kaliber. Toch vond ik stilaan een weg om het verdriet te dragen en weer terug kleine gelukjes te vinden.

Wie ben ik?

Ik ben Karin, gehuwd en moeder van zoon Bram en dochter Dien. Ik miste tijdens mijn rouwperiode heel erg een klankbord. Door de lockdown was ik aangewezen op vooral enkel mijn man en kind, en die zaten zelf met dat immense verdriet. Zo blij was ik dat ik eindelijk met lotgenoten in contact kwam via een rouwvakantie. Daar leerde ik dat luisteren naar andermans verdriet mij veel kracht gaf. En dat ik ook hen mijn kracht kon doorgeven. Dat wilde ik blijven doen. Dat was voor mij een ommekeer. Ook het nemen van een hondje heeft ons gezin erdoor geholpen. Er kwam terug leven in ons huis.

Lost & Co en ik

Het besef dat ik ook iets voor anderen kan betekenen in hun doolhof van verdriet, gewoon door hen een klankbord te geven, deed me beslissen om compagnon te worden bij Lost &Co. Graag luister ik naar uw verhaal tijdens een wandeling of een tas koffie.

Ook organiseer ik nu zelf rouwvakanties. In groepjes van 3 tot 5 personen gaan we samen als medereizigers op pad naar de mooie Zilverkust in Portugal of het rustgevende Oesterdam in Nederland. Daar kunnen we dan enkele dagen volledig vrijuit praten over ons verdriet en elkaar daarin steunen. Interesse? Alle info vind je op mijn website terug: https://metjerouwopvakantie.jouwweb.be