Peter

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

Acht jaar geleden verloor ik mijn bijzondere vriend Wim. We hebben elkaar 11 jaar gekend en deelden een passie voor vogels. Talloze uren hebben we samen doorgebracht achter de lenzen van onze verrekijker, zonder op te kijken. Dat opkijken deden we achteraf, in de auto, al wandelend of picknickend, wanneer we over ons leven vertelden. Wim was voor mij een gids op de weg die ik door het leven worstelde.

 Na zijn dood probeerde ik tevergeefs sterk te zijn voor anderen. Eerst waren anderen sterk voor mij en gaandeweg ontdekte ik wat nodig is om van zo’n groot verdriet te herstellen: gewoon doen, zeggen wat je voelt, zeggen hoe je je voelt. Ik heb er enorm veel aan gehad om samen met de maten opnieuw  vogels te gaan opzoeken, en op een normale toon over Wim te praten terwijl we samen herinneringen ophaalden. Nu ben ik acht jaar verder en leef ik mijn leven, in dankbare en bijzondere vriendschap met het  gezin van Wim. Nog altijd onderweg - letterlijk en figuurlijk - herinner ik mij zijn woorden of hoe hij zou reageren als de gids die hij voor altijd voor mij en velen zal zijn.

 Wie ben ik

Ik ben 57 jaar, getrouwd met Karla en vader van Sam, Fien en Lotte. Dat ik een echte West-Vlaming ben, is wel te horen aan mijn accent maar door mijn werk en mijn sociale leven kom ik vaak over heel Vlaanderen. Professioneel zit ik in de ecologische bouwsector omwille van de aandacht voor milieu en gezond wonen. Mijn hobby’s zijn vogelobservaties en schrijven van poëzie en kortverhalen. Hoe ik in het leven sta, heeft veel zo niet alles te maken met bijzondere mensen die als wegwijzers of gidsen in mijn leven gekomen zijn. Daarnaast hebben stevige stress-incidenten mijn leven enkele keren stilgezet en mij harde lessen geleerd. Ik maakte keuzes, koos nieuwe richtingen, vond mijn weg terug en die leidde mij heel duidelijk ook naar Lost & Co.

 Lost & Co en ik

In 2018 las ik in een thema-artikel rond Allerzielen hoe Kathleen Roskams met Lost & Co verlies een gouden randje geeft. In alles wat ze daarover zei, herkende ik mijn eigen rouwprocessen. Na mijn eerste ontmoeting met Kathleen voelde ik dat ik Compagnon kon en wilde zijn. Ik ben bij Lost & Co thuisgekomen en ben er warm omringd om op een luisterende manier sterk te kunnen zijn voor anderen.