Sien

Overzicht compagnonsSpreek af met deze compagnon

Mijn verlieservaring

5 jaar geleden werd bij mijn man een chronische darm- en leveraandoening vastgesteld. Een immuniteitsziekte die op bepaalde momenten zoveel van zijn lichaam vraagt dat hij nog maar een schim is van de energieke en levenslustige man die ik jaren geleden leerde kennen en waar ik verliefd op ben geworden. Dit blijft me erg verdrietig maken en een gevoel van machteloosheid geven.

Terwijl ik mijn man zie rouwen om de energie die hij niet meer heeft zoals hij die vroeger wel had, probeer ik op mijn beurt om te gaan met dit verlies. Een verlies dat voor mij verbonden is aan het verlies van een toekomstbeeld dat we samen voor ogen hadden en dat we ongevraagd moeten aanpassen.

De eerste jaren na zijn diagnose voelde ik me eenzaam met mijn verdriet. Ik miste een luisterend oor en erkenning van mensen in een gelijkaardige situatie. Bondgenotencontact waar ik naar op zoek ging maar niet vond. Daarom vind ik het zo belangrijk wat Lost & Co doet en wil ik graag mijn steentje bijdragen om anderen met verlies te helpen.

Ik geef het niet graag toe maar het verlies van gezondheid van mijn partner heeft een impact op mijn en ons leven. De ene dag wat meer als de andere. Het doet ons beseffen hoe fragiel het leven is en wat voor moois het leven daarnaast te bieden heeft. We leerden meer genieten van de kleine gelukjes in ons leven. We weten waar onze prioriteit ligt. Samen vormen we een sterk team en daar ben ik trots op.

Ander belangrijk verlies, is het verlies van mijn pleegbroer aan zelfdoding in 2012. Dit verlies kon ik de eerste jaren moeilijk een plaatsje geven.

Het is pas de laatste jaren dat ik voel dat de scherpe kanten van het verdriet aan het afstompen zijn.

Wie ben ik?

Ik ben mama van 2 dochtertjes en getrouwd met Glenn. Ik studeerde ergotherapie en werk voor GTB waar ik werkzoekenden met gezondheidsproblemen begeleid naar aangepast werk. Een job waar ik veel voldoening van krijg omdat mensen en hun verhalen mij enorm boeien.

Afgelopen zomer volgde ik een opleiding over rouw- en verliesbegeleiding. Ik besloot om mijn  kennis en ervaring te gebruiken om anderen te helpen bij een verlieservaring door gezondheidsproblemen. Ik ben fier dat ik binnenkort mensen in mijn praktijk mag begeleiden die geconfronteerd worden met levend verlies door ziekte, ongeval of beperking.

Ik geloof sterk dat een rouwproces een krachtig proces kan zijn naar persoonlijke groei.  

Lost & Co en ik

Ik wil een luisterend oor bieden aan mensen die (levend) verlies van dichtbij of verder af meemaken.