Dankzij Lost & Co ontdekte Shana (27) de klik met klei!

Kanker. Niet meteen nummer één op het zorgenlijstje van een prille twintiger. Maar plots was het daar en het zette mijn hele wereld op zijn kop. Mijn ziek zijn gaf me een andere kijk op het leven en bracht me in contact met een hoop warme mensen en organisaties, waaronder Lost & Co.

Stefanie van The big C gaf me de kans een graag gedaan-bon te winnen. Nog nooit had ik iets gewonnen. Maar wie niet waagt, niet wint?  Die dag was my lucky day!

Het was een bon stond zonder einddatum, dus ik kon zelf kiezen wanneer ik hem gebruikte. Er waren genoeg mogelijkheden die voor mij praktisch haalbaar waren, want de uitputting die de behandeling met zich meebracht is niet te onderschatten. Uit het aanbod van Lost & Co spraken de lessen thaiboks, de massage of het herinneringskastje mij het meeste aan. Toch koos ik uiteindelijk nog iets helemaal anders, iets wat me gek in de oren klonk en wat ik nog nooit had gedaan: een kleibehandeling!

Bij Agnes voelde ik me meteen thuis. Met een kopje thee en een mooi zicht op de tuin, legde ze me in de watten. Zachtaardig bracht ze verschillende lagen klei aan. Bij elke kleilaag vertelde ze me wat die kleur van klei voor me deed, hoe hij werkte en wat hij betekende. Wanneer de klei warm begon aan te voelen, had hij zijn werk gedaan.

Relaxt, met enkele handige tips en een potje klei, ging ik naar huis om het ook daar nog eens uit te proberen. Het allerleukste? Mezelf in de spiegel bewonderen, lachen, bijna in slaap vallen bij het afspoelen van de klei én de fijne babbel met Agnes die zelf ook ziek is geweest. Dat maakte het makkelijker om contact te leggen en gaf snel een klik!

Mijn gouden tip: maak eens kennis met Lost & Co. Wie afspreekt met een compagnon krijgt een bon of je kan gratis deelnemen aan het groepsaanbod. Als je niet weet wat kiezen, kies iets spontaan dat je anders nooit zou doen. Je zal er geen spijt van krijgen. En als je echt niet kan kiezen, dan raad ik Agnes ten zeerste aan!

Terug naar het overzicht