Graag Gedaan-er worden

Wie of wat is een 'Graag Gedaan-er'?

Mensen die belangeloos iets wat ze graag doen of goed kunnen, delen met wie zich verloren voelt(bestaande aanbod op lostenco/graag gedaan). Graag Gedaan-ers zijn mensen die weten wat het is om zich al eens verloren te voelen, uit eigen ervaring of vanuit nauwe contacten in hun omgeving. Ze weten dat kleine dingen op zo’n moment veel kunnen betekenen.

Ze staan open voor de verhalen van anderen, al hoeft praten niet per se. Het accent van de activiteiten ligt op ontspanning, op verbinding maken met wie/wat je verloren bent of op iets (nieuws) ontdekken dat je energie geeft.

Graag Gedaan-ers vormen samen met compagnons en ambassadeurs de warme schakels van onze werking.

Wat je zeker moet weten

Integriteit

Werken met kwetsbare mensen vraagt zorgzaamheid en respectvol omgaan met grenzen, gegevens en gevoelens. We maken graag eerst kennis met jou en je aanbod. Wanneer we er niet mee vertrouwd zijn, vragen we dat eerst iemand van onze organisatie zelf een keer mag deelnemen.

Elke bijdrage is waardevol

Je kiest zelf wat en hoeveel je geeft (bv. aantal yogabeurten). Omdat het moeilijk in te schatten is hoeveel interesse er is in je aanbod, voorzien we de mogelijkheid om je activiteit ‘offline’ te zetten bij teveel aan vragen. Lost & Co is blij met elke bijdrage, klein of groot. Voor wie zich verloren voelt is het aanbod een teken dat anderen hen oprecht een warm hart toedragen in de moeilijke periode die ze doormaken.

Instapmoment

Als Graag Gedaan-er kan je instappen wanneer je wil. Na het invullen van een vragenlijst om kennis te maken, bellen we je op of spreken we af. Als we beslissen samen te werken, zetten we je aanbod op de website.

Hoe loopt het afspreken, de registratie en feedback

Deelnemers vullen een invulformulier in op de website (afspreken met een Graag Gedaan-er), wijsturen je de gegevens door. Zo kan je zelf verder met de deelnemer afspreken.

Op de vrijwilligerspagina registreer je na elke afspraak de naam van de deelnemer, activiteit en datum in en een korte feedback (één zin) van hoe het liep. Zo kunnen we bijsturen en evalueren.Feedback die we eventueel krijgen van deelnemers zal ook naar jou worden doorgestuurd.

Info, ondersteuning en bedanking

Via onze website, facebookpagina en nieuwsbrieven houden we je op de hoogte. Heb je een vraag of loopt iets niet naar wens, aarzel dan zeker niet ons te contacteren. Je kan, wanneer je tijd en zin hebt, ook deelnemen aan:

  • Lost & Co-llega's waar ervaringen worden uitgewisseld en je de werking mee vorm kan geven op een manier die bij je past. Waar je je kan laten inspireren via vorming rond rouw, verlies, en veerkracht.
  • Graag Gedaan groepsactiviteiten

Daarnaast nodigen we jullie jaarlijks uit op een d(r)ank. Het is fantastisch dat iedereen zich op zijn manier engageert en dat mag die avond eens extra in de verf gezet worden!

Verzekering en vrijwilligersovereenkomst

Je bent als vrijwilliger verzekerd. Voor bepaalde activiteiten zal dat niet volstaan, bv. klimmen in de Ardennen. Dan vragen we beroep te doen op je eigen verzekering. We vragen je ook een vrijwilligersovereenkomst te tekenen.

Wat vragen we van jou?

  • Je bent bereid om je minsten één jaar te engageren als Graag Gedaan-er.
  • Je maakt Lost & co mee zichtbaar binnen je netwerk.
  • Je ondertekent de vrijwilligersovereenkomst en erkent zo mee achter onze werking te staan en je te houden aan de afspraken die we maken rond privacy en integriteit.
  • Je sponsort in natura en zet zo je zaak, aanbod of passie op een sympathieke manier in de kijker.
  • Je bent deel van een ploeg geëngageerde mensen op een manier die bij je past.
  • Een zinvol engagement waarbij we samen iets in beweging zetten.

Ja, laten we kennis maken!

Heb je interesse om Graag Gedaan-er te worden?

Laat het ons weten via info@lostenco.be en we bezorgen je de vragenlijst. Je hoort dan gauw van ons.

Heb je vragen, aarzel dan niet ons te bellen of te mailen naar sandra.dehaes@lostenco.be of 0470 12 30 74.

Van harte welkom!