Huiskamerconcert

Met mijn ukelele raak ik gevoelige snaren aan die boeiende gesprekken ontketenen.’

Pieter brengt een concertje in je huiskamer. Het publiek ? Dat kies jij. 


‘Vijf jaar geleden werd mijn derde kleinzoon stil geboren. Dat verlies zette iets in gang. Ik begon liedjes te schrijven. Liedjes over verlies en afscheid, over verwerken. Met mijn muziek wil ik deze moeilijke thema’s omarmen. Ik wil een gevoelige snaar raken en stevig doen trillen. Emoties mogen gehoord worden. Naast mensen beroeren met mijn muziek, wil ik ook taboes doorbreken. Dit niet alleen door het over verlies te hebben, maar ook de ervaring van mijn eigen burn-out in mijn muziek te verweven. Verlies zie ik breed.


Wanneer ik zing, speel ik mee op mijn ukelele. Mijn concertjes vinden altijd plaats in kleine kring. Jij kiest welke mensen je er graag bij hebt en hoeveel. Dat kan dus heel klein zijn: met 2 à 3 mensen zelfs. Het kan in je eigen huiskamer of op een andere plek waar jij graag bent. 


Het motto in elk optreden is verbonden kracht in kwetsbaarheid. Wanneer ik zing, probeer ik me kwetsbaar op te stellen. Dat opent iets bij het publiek.  Een avond is voor mij meer dan geslaagd wanneer ik nadien merk dat mensen echt met elkaar in gesprek gaan. Over wat moeilijk ligt. Over wat pijn doet. Maar vooral over wat oplucht, eens het gedeeld is.’


Waar gaat dit door?

BIJ JE THUIS of LOCATIE

Website

Naam graag gedaan-er

Pieter Van den Bergh