Jin Shin Jyutsu

“The soul Always knows what to do to heal itself, the challenge is to silence the mind”

Jin Shin Jyutsu is een manier van (zelf)heling door handoplegging.

De toepassing is een uiterst zachte methode, waarbij over de kleding, een lichte aanraking van de handen gebruikt wordt. De beoefenaar luistert vooral naar het lichaam. Wie ooit meditatie heeft beoefent, weet hoe ingrijpend die stilte kan werken. Jin Shin Jyutsu kun je dus goed vergelijken met een soort van mindful touch. Steeds meer ervaar je dat we verbonden zijn met een Universele Energie die het lichaam genereert en re-genereert.

De handen worden in een bepaalde volgorde op bepaalde zones geplaatst (op wat veiligheidsenergiesloten genoemd worden). Een sessie wordt over het algemeen als heel aangenaam ervaren. Voor wie nog graag denkt in het klassieke concept van ziekte, is het een waardevolle aanvulling op de reguliere geneeskunde. Voor wie al een tipje van de sluier heeft opgelicht, is het een onuitputtelijke bron.

In mijn praktijk krijg ik de meest diverse vragen, maar ik merkte al snel dat lichaamswerk daar voor mij vaak het antwoord op is, helende handen, werd het ooit genoemd, maar wat ik kan, kan iedereen, stel je open en zie wat mogelijk is.

Ik heb aan den lijve ondervonden dat rouw, als je niet voldoende je rouwproces doorloopt, zich ook kan vastzetten op je lichaam, letterlijk… dus dat je lichamelijke klachten krijgt door onverwerkt verlies. Dat is nu een beetje mijn stokpaardje geworden: bewustzijn bij mensen helpen ontwikkelen over hoe onze energiestromen werken, en daarbij kwam de (zelf)helende kracht van Jin Shin Jyutsu op mijn pad. Dat is een mooie aanvulling op hoe ik in het leven sta en wat ik graag wil meegeven. Misschien ook aan jou?

Lieve groet,

Delfine

Waar gaat dit door?

MALDEGEM

Website

https://adem-ruimte.be/

Naam graag gedaan-er

Delfine Decaesteker