Rouwmassage

“The greatest gift to yourself is al little bit of attention”

Rouwmassage

Als je rouwt, rouwt je lichaam mee. Rouw en verdriet slaan zich vaak op in je lichaam. Misschien negeer je de klachten of heb je niet de relatie gelegd met jouw rouwproces. Je wilt weer ontspannen en meer rust in je hoofd ervaren. Verbinding voelen tussen je hoofd en je lichaam. Je verlangt ernaar om weer ontspannen te kunnen slapen, zodat je meer uitgerust bent en meer energie hebt.

Massage heeft een effect op veel fysieke aspecten: spieren en bindweefsel, organen, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Ook op psychisch niveau heeft massage effect. Aanraking is van levensbelang (een baby sterft als hij niet wordt aangeraakt) en daarom wordt massage ook vaak als troostend, verzachtend en ontspannend ervaren. Spanning, onverwerkte gevoelens en je levensgeschiedenis liggen allemaal opgeslagen in je lichaam. Door massage kan dit voelbaar worden.

In mijn praktijk krijg ik de meest diverse vragen, maar ik merkte al snel dat lichaamswerk daar voor mij vaak het antwoord op is. Ik heb aan den lijve ondervonden dat rouw, als je niet voldoende je rouwproces doorloopt, zich ook kan vastzetten op je lichaam, letterlijk… dus dat je lichamelijke klachten krijgt door onverwerkt verlies. Wat je van mij mag ontvangen is mijn onverdeelde aandacht, mijn afstemming, mijn compassie, mijn ingevingen en mijn vermogen om lichtheid te brengen in zwaarte.

Lieve groet,

Delfine

Waar gaat dit door?

MALDEGEM

Website

http://www.adem-ruimte.be

Naam graag gedaan-er

Delfine Decaesteker