Lost on the road

Mensen elkaar laten ontmoeten rond verlies.
Mensen wegwijs maken in het aanbod van hulp.
Mensen opleiden en ondersteunen zodat ze ‘verlieskundig’ worden.
Dat zijn drie zaken waar we voor gaan.

Er is nog een vierde, belangrijke pijler in onze aanpak: we wensen verlies zichtbaar en bespreekbaar te maken, overal waar het kan. Daarom delen we graag onze expertise en tonen we ons op evenementen. Als jij een evenement organiseert of een idee daarrond hebt, laat het ons dan gerust weten. Stuur ons een mailtjeen we praten erover.

Ons werk kan uiteraard niet zonder uiteenlopende partners die er mee voor zorgen dat Lost & Co kan groeien en bloeien.

Hieronder vind je een overzicht van partners waarmee we samenwerken of samenwerkten. Plus een aantal evenementen. Op onze blog lees je meer over onze activiteiten.

ObbAYA - Outward Bound

OBBAYA zet je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Op een nu eens speelse, dan weer uitdagende en avontuurlijke manier ga je samen in een groep van lotgenoten op zoek naar wat je kan, wil, hoopt en droomt, maar ook naar datgene waar je tegen aan loopt en waar je overheen wil geraken … Een zoektocht naar de positieve kern van wie je bent en wat je kan. Elke dag bij Outward Bound staat in het teken van een stap zetten op de tocht naar voller vertrouwen in je lichaam en geest, naar het (her)ontdekken en/of ontwikkelen van sterktes en kwaliteiten, naar het laten groeien van veerkracht.  

Zon-dagskind op de Schelde - Beyond the spoken

Beyond The Spoken probeert de grote en kleine ‘kantelmomenten’ in het leven erkenning te geven en helpt die overgang goed te begeleiden. Dit kan zowel gaan over positieve gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld 10 jaar worden en dus afscheid nemen van 1 cijfer of het vieren van de eerste stapjes van een kind; als over niet-erkende kantelmomenten, zoals bijvoorbeeld een scheiding, een zware operatie, een onderbroken zwangerschap,etc.

Bar Zon - Levensloop Neteland

De Levensloop van «Neteland 2019» was een groot succes! Op de teller: 106 Vechters, 1398 deelnemers, 33 ploegen.

Dankzij jullie hebben we 96.702,11 euro ingezameld voor de strijd tegen kanker. Wij willen u daar van harte voor bedanken! Op naar een volgende editie!

Verre Van Weg - Gezinsbond  

'Verre van Weg' gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden. Het is een ode aan het Leven, ook al was het er maar even.

In een collage van verhalen brengt ritueelbegeleider Caroline Meerschaert de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte als er geen herinneringen zijn? Hoe kan de naaste omgeving hierbij helpen?

Daarna is er muziek. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje op 6,5 maanden zwangerschap. Geconfronteerd met de moeizame omgang van onze samenleving met rouw en geïnspireerd door de troost van muziek, kreeg ze het idee voor dit concert.

Mira neemt ons mee op een reis langs muzikaal erfgoed van onze planeet. We (her)ontdekken een schat aan liedjes, die toont hoezeer wij mensen –doorheen tijd en ruimte– muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.