Ambassadeurs

                              Lees hier het verhaal van onze ambassadeur:

Initiatieven van goud

Als werkplaats voor nieuwe rituelen creërt Beyond the Spoken unieke rituelen op maat, gemaakt vanuit een artistieke invalshoek, om zin te geven aan de erkende en niet-erkende overgangsmomenten in het leven. Ten opzichte van traditionele rituelen maakt Barbara Raes het verschil door haar co-creatieve aanpak, de persoonlijke, kunstzinnige insteek en het duurzame karakter. Lost & Co mocht met haar meewerken aan Zondagskind (Theater aan Zee 2018 en Het Paleis 2019) en aan de Rechtszaak tegen de dood (Theater aan zee 2018)

De Gezinsbond zet het thema 'pril verlies' in de kijker: wat betekent het voor ouders, vrienden en familie om een kindje te verliezen tijdens de zwangerschap of rond de geboorte? Verre van Weg: een programma in diverse culturele centra met Mira (zangeres), een documentaire van Caroline Meerschaert en de aanwezigheid van een ploeg warme partnerorganisaties, waaronder Lost & Co. In de documentaire vertellen Compagnon Elsie  en Graag Gedaan-er Pieter hun verhaal. Van harte welkom.

Het programma lees je hier. Na de voorstelling krijg je een prachtig boekje mee om te koesteren. Verhalen en getuigenissen van ouders, grootouders en betrokkenen kan je op deze pagina raadplegen.

L'Avenirsite

Oktober 2020: 22 kunstenaars tonen hun werk dat ze maakten afgelopen maanden tijdens corona. De opbrengst van deze expo wordt geschonken aan Lost & Co.


Gouden partners

The Big C

The Big C. is een sociale onderneming met een nieuwe innovatieve manier om koffie en sociale impact te creëren voor mensen die door kanker zijn getroffen. Wij geloven dat sociale en economische kansen nodig zijn voor mensen om zichzelf en hun eigen gemeenschap te ontwikkelen.

thebigc.be

                                                                                                   

Rouwzorg Vlaanderen

Rouwzorg Vlaanderen biedt ‘zorg om mensen in rouw’ en wordt gerund door een ploeg ervaren en geschoolde mannen en vrouwen. Ze hebben een uitgebreid aanbod van rouwgroepen in het Antwerpse en kennen het aanbod in Vlaanderen. rouwzorgvlaanderen.be

Outward Bound Belgium

Outward Bound heeft een specifiek adventure therapy-aanbod voor jongeren na kanker, onder de naam OBB-AYA: het gaat over je grenzen en mogelijkheden her-ontdekken. Vandaaruit werken ze, samen met Kelly Snoeck, graag gedaan-er en                                                                                                            medewerker vorming een avontuurlijk weekend uit. 

                                                                                                           Meer info

   

Stiltekracht

Lotgenotencontact kan voor veel mensen een bron van herkenning, erkenning, steun en informatie bieden. Het uitwisselen en beluisteren van ervaringen kan krachtig bijdragen aan inzichten in de persoonlijke verlieservaring en aan herstel. Stiltekracht heeft een groep rond partnerverlies voor 30-50-jarigen.

                                                                  stiltekracht.be

Postkantoor 00/00/00

Postkantoor 00/00/00 is een postkantoor voor brieven van en naar overleden mensen. Het postkantoor archiveert handgeschreven brieven naar overledenen. Een kunstenaar hertekent de inhoud van een brief met potlood. De hertekening wordt naar de briefschrijver gestuurd als antwoord vanuit het postkantoor.

postkantoor 00/00/00

Atelier van het leven

Hier kan je materiaal uit het Gouden Winkeltje halen. Kijk zeker ook eens naar deze creatieve duizendpoot: Ann verzorgt troostwandelingen, rituelen en vormingen.

Atelier van het leven

Lost & Co in de media

“Alleen lotgenoten weten wat het is om iemand te verliezen”

Link naar het artikel

Vzw Lost & Co introduceert Gouden Doos: “Geef ze aan iemand die te maken heeft met ziekte of verlies”

Link naar het artikel

Rouwen verdient meer aandacht

Bijlage bij het Laatste Nieuws

Link naar het artikel

Link naar artikel 2

Artikel in De Bond, Gezinsbond, december 2019

Link naar het artikel

Lees het artikel